Natur

Oplev det bedste af Danmark...

Danmark byder på flot natur året rundt, og der er masser af muligheder for at få nogle gode og spændende oplevelser i naturen i vores forskellige feriehusområder. Nedenfor kan du læse mere om, hvad de enkelte områder byder på. God fornøjelse!

Naturen ved Henne Strand 

Området ved Henne Strand dækker over Lyngbo Hede, Filsø og Blåbjerg - Nyminde Klitplantage. Stedet bærer præg af sandflugt og byder på en spændende natur med plantager, hede, klitter, kystskrænter, egekrat og små "bjerge". Hvis man er heldig, kan man se kronvildt, der lever vildt i plantagen. Desuden er der er gode muligheder for gå-, cykel- og rideture på afmærkede ruter i plantagen. Fra P-pladsen ved Blåbjerg udgår flere ruter. Du kan læse mere om de forskellige aktiviteter i området eller booke dit feriehus ved Henne Strand online allerede i dag.

Naturen ved Ulfborg

Naturen omkring Ulfborg byder udover Vesterhavet på Husby Klitplantage, Stråsø Klitplantage og Nissum Fjord.
Husby Klitplantage er meget varieret med eg, bøg og store fyrre- og grantræer. Langs med skoven og op til Spidsbjerg Strand ligger Raketvejen. Den blev tidligere brugt af redningsfolk, der kørte ud til de strandede skibe. I plantagen er der afmærkede ruter, som byder på herlige naturoplevelser, og hos TuristcenterVedersø Klit  kan man få udleveret en vandretursfolder over plantagen. 

Øst for Ulfborg ligger Stråsø Klitplantage, der hovedsageligt består af lyng samt løv- og nåletræer. Der er flere afmærkede ruter, og en folder med ruterne fås hos Turistcenter Vedersø Klit. Nissum Fjord og området omkring er udlagt som vildtreservat, der byder på flot natur med rørskove og enge. Her er et enestående, rigt og varieret fugleliv. Du kan læse mere om de forskellige aktiviteter i området eller booke dit feriehus ved Ulfborg online allerede i dag.

Naturen ved Vejlby Klit

Vejlby Klit ligger vest for Lemvig på en smal stribe land mellem Vesterhavet og Ferring sø. Området ligger beskyttet og sikkert ved havet bag "bjergene" - de høje, bevoksede klitter. 

Vejlby Klit er et besøg værd hele året, hvor der er rig mulighed for gåture både  i klitterne og langs vandet. Tag turen forbi den gamle redningsstation eller se, om du kan finde rav i vandkanten ... Området er ikke overrendt af turister, så der er god plads til at nyde naturen på egen hånd. Du kan læse mere om de forskellige aktiviteter i området eller booke dit feriehus ved Vejlby Klit online allerede i dag.

Naturen ved Houstrup

Houstrup er et hyggeligt ferieområde med en lang hvid sandstrand, der er ideel til både badeliv og gåture. Derudover grænser Houstrup op til Blåbjerg Klitplantage, hvor der er et rigt dyre- og planteliv. Året rundt kan man opleve mange forskellige fugle som blandt andet blishønen, skarven, knopsvanen, grågåsen og mange andre arter af ænder. Et fint sti-system gør det nemt at komme helt tæt på fuglelivet. Du kan læse mere om de forskellige aktiviteter i området eller booke dit feriehus ved Houstrup online allerede i dag.