Esbjerg - en hyggelig havneby med charme

Esbjerg har alt fra spændende kulturoplevelser og god shopping til hyggelige cafe-oplevelser

Når I holder ferie i et af Nordsee Holdiays sommerhuse, er I ikke langt fra havnebyen Esbjerg. Esbjerg er kendt for sin store industrihavn, men byen kan mere end det og har oplevelser for hele familien.

Esbjerg Turistkontor

Ved det store torv midt på gågaden finder I turistkontoret. Her kan den store digitale touch-skærm hjælpe jer med at finde spisesteder, aktiviteter og oplevelser for hele familien, og der er gratis wifi og aktivitetsbord for de mindste. Hvis I vil vide mere om Esbjergs historie, har turistkontoret en lille biograf, der viser små film.

Shopping i Esbjerg

I Esbjerg finder I både hyggelige specialforretninger samt kendte mode- og skobutikker som H&M, Message og Gina Tricot. De fleste butikker ligger på den lange gågade, Kongensgade, og på Torvegade. Byens cityforening holder jævnligt hyggelige arrangementer i forbindelse med ferier og højtider som jule-jazz og by night events. Se aktivitetskalenderen for Esbjerg her.

Oplevelser for børn og voksne

Hvad end der er solskin eller regnvejr byder Esbjerg på oplevelser for hele familien. Snyd ikke jer selv for at besøg i vandtårnet. Herfra har I udsigt over hele byen og den imponerende industrihavn. Se vandtårnets åbningstider her.

Er I uheldige med vejret, er et besøg på Fiskeri- og Søfartsmuseet oplagt. Her kan I lære mere om fiskeri og søfart på Vesterhavet gennem tiden og komme tæt på sælerne i museet sælarium. Museet har flere aktiviteter for børn – fx er det sjovt at se, når sælerne trænes og fodres to gange dagligt, ligesom de sjove iPad-spil med sælerne er et hit hos børn i alle aldre.

Lige overfor museet ligger de fire hvide mænd, der efterhånden er blevet Esbjergs kendetegn. De 9 meter høje skulpturer i hvid beton er en af byens store turistattraktioner.

Både Søfartsmuseet og Vandtårnet er en del af Esbjerg Museum, der har flere permanente udstillinger på Torvegade 45 i midtbyen. Her kan I se ravets historie gennem tiden, eller I kan opleve jernalderhuset, der viser hvordan menneskene levede omkring jernalderen og vikingetiden. Se mere om Esbjerg Museum.

Er I interesserede i kunst, kan I besøge Esbjerg Kunstmuseum. Her kan I opleve klassisk og moderne kunst. Læs mere om museet og de skiftende udstillinger her.

Spisesteder i Esbjerg

Esbjerg har flere kendte konceptrestauranter som Jensens Bøfhus, Bones og Flammen, hvor sidstnævnte er en nyere restaurantkæde, der især er kendt for sin imponerende grill-buffet. Skal det gå hurtigt, ligger Mc Donald’s og Sunset Boulevard på Torvet midt i byen.

Det flotte musikhus ved siden af vandtårnet har også en hyggelig restaurant, og Hos Ingeborg finder I gammeldags dansk mad som mor lavede den.

I weekenderne er der gang i den på Dronning Louise, der har live musik hver torsdag og natklub i weekenderne.

Indenfor de seneste år er der åbnet en del nye og hyggelige cafeer i Esbjerg, så der er flere muligheder for at finde en god kop kaffe. Se alle spisesteder i Esbjerg her.

Video af Visit Esbjerg